1989 varnade FN för att den globala uppvärmningen skulle orsaka 50 miljoner klimatflyktingar år 2000 på grund av stigande havsvattenstånd. 2005 sköt man fram det till 2010, och eftersom det inte hade inträffat då heller ändrade men det till 2020.
För att inte folk ska sluta ta klimatalarmismen på allvar försöker nu bland annat SvD vränga sanningen ungefär så här:
– Joho, det finns visst flera miljoner människor som flyr undan klimatrelaterade katastrofer – titta bara på Afrika, där 20 miljoner människor tvingas lämna sina hem varje år på grund av klimatrelaterade katastrofer.
Som om kraftiga stormar var något nytt. I själva verket har antalet klimatrelaterade dödsfall minskat med 98% sedan 1900-talets början:
… och orkanerna/cyklonerna har varken blivit fler eller kraftigare i världen sedan början av 1970-talet:
De bara förutsägs bli kraftigare, baserat på datorbaserade klimatmodeller – och dessa är givetvis bara tillförlitliga i den mån de faktiskt representerar väder och klimat på ett korrekt sätt, vilket är omöjligt så länge vi inte förstår väder och klimat fullt ut. Det är förutsägelser baserade på omstridda och obevisade antaganden.
Detsamma gäller alla former av ”extremt väder” – statistiken visar antingen att det inte finns någon trend eller att det var mycket värre förr när koldioxidhalten i atmosfären var mycket lägre, till exempel 1936:
Enligt SvD kan man ändå koppla enstaka väderhändelser idag till klimatförändringar, men hänvisar givetvis inte till några fysikaliska bevis, utan bara till just klimatmodeller.
En av SVD:s poänger är att det är fattiga länder som drabbas hårdast av de påstådda klimatförändringarna. Jag antar att det ska göra att vi känner oss skyldiga både till själva katastroferna och till den efterföljande migrationen till Europa och Sverige. Men att fattiga länder drabbas hårdast av naturkatastrofer beror ju inte på att klimatförändringarna är som störst i fattiga länder – stormar drar fram även över rika länder – utan på att de är just fattiga. När orkaner drar in över Karibien och vidare mot USA:s kust är det Haiti som drabbas hårdast, även om vindarna är minst lika hårda över Dominikanska republiken eller när orkanen fortsätter in över Florida.
Orkaner drabbade även USA hårdare förr, trots att koldioxidhalten var mycket lägre:
Det är förstås med hjälp av fri marknad och fossila bränslen som samhällen blivit rika och haft råd att öka sin motståndskraft mot naturkatastrofer under 1900-talet. Bland det sämsta vi kan göra är följaktligen att strypa fattiga länders tillgång till billig energi samtidigt som vi tvingar in dem i en centralstyrd överstatlig energipolitik. Sol- och vindkraft är garanterat inte till någon hjälp när det stormar. Och eftersom klimatrelaterade katastrofer förekom även när koldioxidhalten i atmosfären var mycket lägre så är det inte till någon nytta för fattiga länder att vi avstår från fossila bränslen heller. Det kommer bara att göra även oss mer sårbara för vädrets makter.
Läs mer på www.klimathotet.com