Utsläppen av koldioxid minskar kraftigt, medan halten i atmosfären stiger konstant

Enligt en vetenskaplig studie publicerad i tidskriften Nature Climate Change har utsläppen av koldioxid under Corona-epidemin minskat kraftigt sedan mitten av januari 2020:

Kraftigt sänkta utsläpp

Men koldioxidhalten i atmosfären har inte påverkats alls. Den har fortsatt att stiga konstant enligt mätningarna vid Mauna Loa, som registrerar årstidernas växlingar med stor precision och utan fördröjning. Här är den senaste kurvan:

CO2 maj 2020

Klimatalarmister påstår att det är för tidigt att se effekten, men det finns ingen fördröjning i mätningarna. Faktum är också att de globala utsläppen av koldioxid var oförändrade 2019 jämfört med 2018, enligt International Energy Agency (IEA), vilket det inte heller syns några spår av i koldioxidmätningarna:

Screen-Shot-2020-02-12-at-11.07.01-AM-1024x633

Åren 2013-2016 låg utsläppen dessutom på i stort sett samma nivå, samtidigt som koldioxidhalten i atmosfären ökade i samma takt varje år :

Det är i alla fall inte uppenbart att det är våra utsläpp som styr koldioxidhalten i atmosfären, utan snarare naturliga processer som har med absorption och utgasning av koldioxid från hav och växtlighet. Den långsiktiga trenden har antagligen att göra med att haven blivit varmare och kan hålla mindre mängder koldioxid.

Sen är det ju en helt annan sak att koldioxidhalten inte har visat sig ha orsakat några klimatförändringar eller andra problem, men däremot bidragit till bättre skördar i världen sedan 1960-talet, enligt FN-organet Food and Agricultural Organization (FAO):

Yields


Läs gärna mer i min bok ”Borde man oroa sig för klimathotet?” som kan köpas på http://www.klimathotet.com. (Där finns också ett utdrag från bokens första kapitel).

Klimathotet av Staffan Mörner    Staffan 1

Kategorier Okategoriserade

En reaktion till “Utsläppen av koldioxid minskar kraftigt, medan halten i atmosfären stiger konstant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close